کد مطلب: 84983 تعداد بازدید: ۲۶۲

به مناسبت شهادت حضرت معصومه سلام الله علیها

سخنرانی مدیریت حوزه علمیه آبیک به مناسبت شهادت حضرت معصومه سلام الله علیها

یکشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۲۵:۴۷
شناخت مقام معنوی حضرت معصومه سلام الله علیها احادیث و توصیفات مستقیم ائمه علیهم السلام نسبت به جایگاه ایشان هست.

یکی از دلایل مهم شناخت مقام معنوی حضرت معصومه سلام الله علیها احادیث و توصیفات مستقیم ائمه علیهم السلام نسبت به جایگاه ایشان هست.
مانند حدیث امام صادق علیه السلام که فرمودند: «... زنی از فرزندان من در قم از دنیا می رود که اسمش فاطمه بنت موسی است و به شفاعت او شیعیان وارد بهشت می شوند.»
احادیثی از این قبیل پیش از ولادت آن حضرت نشاندهنده مقام والای حضرت معصومه سلام الله علیها است.
حضرت زهرا (س) و حضرت معصومه (س) تنها زنانی هستند که زیارت نامه ای دارند که سند آن به معصوم (ع) می رسد.
امام رضا (ع) در فرازی از این زیارت نامه معروف به ما آموخته که بگوییم «یا فاطمه اشفعی لی فی الجنه فإن لک شانا من الشان» یعنی آن حضرت مقام والایی در نزد پروردگار دارد که شفاعت شیعیان از او خواهد بود.
متأسفانه به دلیل خفقان در زمان ائمه اطهار و وجود علما و تاریخ نویسان درباری، اطلاعات زیادی از زندگی این بانوی رفیع و والامقام موجود نیست. لکن وجود این احادیث و زیارت نامه ها کمک خوبی به ما در شناخت شخصیت ایشان خواهد داشت.
کم نیستند احادیث و روایتهایی که شباهت های دو بانوی بزرگوار اسلام یعنی حضرت زهرا(س) و حضرت معصومه (س) را در علم و کرامت، تقوا، جهاد و مهم ترین مساله یعنی امر ولایت به ما نشان می دهند.
نقش آن حضرت در زمان امام موسی کاظم علیه السلام و امام رضا علیه السلام بسیار تجلی کرده است.
از جمله زمانی که پدر بزرگوارشان اکثر دوران امامت را در زندان به سر می بردند و حاکمان عباسی برای تضعیف اسلام و تشیع کتابهای غیراسلامی اعتقادی، کلامی و فلسفی را ترجمه میکردند و با این وضعیت شبهات زیادی ایجاد می شد و شیعیان برای گرفتن پاسخ سوالات علمی خود به حضرت معصومه سلام الله علیها مراجعه می کردند که در جریان این سوالات و پاسخهای خانم، پدر بزرگوارشان بارها فرمودند: فداها ابوها
از طرفی عصر حضرت معصومه (س) عصری است که در آن فرقه های مختلفی از جمله فرقه واقفیه نیز ایجاد شد و گاهی مردم در بین این همه اختلافات اعتقادی متحیر و سرگردان می ماندند و دسترسی به امام کاظم (ع) به جهت اینکه اکثرا در زندان یا تحت کنترل شدید حاکمان عباسی بودند و دسترسی به امام رضا (ع) باز هم به جهت سیاست مأمون عباسی و دور کردن ایشان از مردم محدود بود، لذا نقش این بانوی بزرگوار در هدایت مردم و تبیین و روشنگری مردم اهمیت مضاعفی خواهد داشت.