طلبه ای که با تحقیق و پژوهش رابطه خوبی ندارد، مبلغ خوبی هم نمی تواند باشد
نشست پژوهشی با موضوع" کتاب ابزاری برای حق و باطل"
چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۱۶:۲۰:۳۷به همت مدیر و معاون محترم پژوهش حوزه علمیه زینبیه (سلام الله علیها) نشست پژوهشی با موضوع" کتاب ابزاری برای حق و باطل" در تاریخ 28/9/99 توسط استاد بزرگوار حجت الاسلام علی اکبر رضایی در سامانه سیما برای طلاب برگزار گرید.
در ابتدا استاد بزرگوارپس از تبریک هفته کتاب، به اهمیت کتاب و کتابخوانی پرداختند.
ایشان به این مسئله پرداختند که دشمن در زمینه کتاب به جد در حال تلاش است و به عبارتی دیگر کتاب برای آن ها ابزاری است برای رسیدن به باطل و انحراف افراد پیرو حق؛ به بیان دیگر به این کتب، کتب ضاله نیز گویند؛ برخی معتقد هستند که کتب عرفانی که تخصصی هستند، اگر در اختیار دیگران قرار گیرد، به نوعی در دایره کتب ضاله داخل می شود، ولی امروز کتب ضاله منحصر در کتب تخصصی نیست.
برخی از نویسندگان کتب باطل سعی در انحراف کتب صحیح ما دارند، به عنوان نمونه گویند ملاصدرا زنان را حیوان تعریف می کند، در صورتی که وقتی به خود کتاب ملاصدرا رجوع می کنیم می بینیم ملاصدرا در تعریف انسان می فرمایند: حیوان ناطق و این تعریف را به گونه ای که به نفع خود باشد برداشت کرده اند؛ از این دست انحرافات بسیار دیده می شود که متاسفانه در شأن اسلام نیست.
در زمینه رمان نیز متاسفانه در حال فعالیت هستند، به عنوان نمونه کتابی به اسم " این داستان یه جورایی با مزه است" کتاب داستان نوجوانی است که ابتدا قصد رفتن به دانشگاه را دارد و سپس قصد خودکشی پیدا می کند و سر از تیمارستان در می آورد. کتاب در لابه لای داستان خود به ترویج سبک زندگی غربی، آموزش خود کشی و.... می پردازد.
در ادامه استاد به برخی کتب ضاله دیگر که متاسفانه در کشور نشر و پخش شده می پردازد که به ذکر نام آن ها اکتفا می کنیم از جمله کتاب : دیدگاه های روایی استاد سبحانی و این نبوت است.
آقای رضایی این مسائل را نیز فرمودند که در این40 سال انقلاب ما به اندازه 14 قرن کار کردی درحوزه دین و شاخه های دیگر.
ما به1400 سال قبل نگاه می کنیم که اگرآن کتاب کافی، تهذیب، استبصار، نهج البلاغه و...نبود، دست ما خالی بود؛ وضعیت فعلی ما با وجود این که هجمه های گسترده به انقلاب، مردم، جوانان و...مواجه هستیم، باز گرایش عظیم در سطح جهان به اسلام داریم و به تدریج مردم به اسلام و به خصوص به شیعه روی می آوردند و ما باید پاسخگو آن ها باشیم. ما هنوز کتب عالمانه و محققانه کم داریم. شخصی گوید من 20 روزه کتاب می نویسم، ولی مفید نیست ، بسیاری از بزرگان 30سال یا 10 سال زحمت می کشیدند تا یک کتاب بنویسند.این نوع تلاش ها جایشان خالی است.
طلبه ای که با تحقیق و پژوهش رابطه خوبی ندارد، مبلغ خوبی هم نمی تواند باشد.
وقتی مبلغ به عنوان سخنران به منابع رجوع نکند، چطور می تواند بر روی منبر یک بحث مستدل و محکم بیان کند. یکی از آسیب هایی که فضای حوزه را تهدید می کند، هیاتی شدن فضای حوزه است(برخی حوزه می آیند تا مداح شوند و ....)باید به نیت فراگیری علوم و پژوهش وارد شد.
استاد به طلاب توصیه نمودند که در کنار آموزش تبلیغ (مداحی، تجوید، نحوه بیان و...) وارد فضای تبلیغ شوند، مقاله و کتاب و... بنویسند تا برای جامعه مفید باشند. ماهانه بیش از 100 عنوان کتاب چاپ می شود که اغلب این ها مضر است.
استاد به طلاب توصیه نمودند برای اینکه آثار پربرکت تولید کنید، ارتباط شان را با امام زمان (عج) قوی کنید، اهل نماز شب شوید، با قرآن، نهج البلاغه، مفاتیح و... انس داشته باشید.
در خاتمه استاد بیان نممودند: کارهایی که انجام می دهیم اگر با قصد اخلاق و کمک به بقیه باشد مورد عنایت امام زمان(عج) قرار خواهیم گرفت ان شاالله.